Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (2024)

 • 872 berichten
 • 81 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 872 BERICHTEN
 • 81 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123272829Volgende

carygrant

 • 11 berichten
 • 479 stemmen

22 september 2014, 23:06 uur

Fijne film! Snel, humoristisch, goede dialogen en verrassend. Josh Hartnett is uitstekende als leading man (sowieso een ietwat ondergewaardeerde acteur) een ook Willis is solide!

Movsin

 • 7920 berichten
 • 8227 stemmen

1 december 2014, 18:42 uur

Geen gewone misdaadfilm en omdat hij mij nogal luchtig overkwam (geen komedie, natuurlijk, maar ondanks een flinke portie bloed, toch niet zo'n zwaarwichtige toon) dacht ik eerder aan een soort parodie op het genre en, misschien, gelet op de toch vele cliché's, toch wel een beetje zo. Het verrassend - en niet zo eenvoudig - slot wijst echter wel in een ernstiger richting.

Vlotte, doordachte dialogen, merkwaardig originele opbouw, die de volle aandacht van de kijker vereist en goed acteerwerk, met Forman en Kingsley als echte instellingen.

Jeffrey050

 • 114 berichten
 • 2041 stemmen

12 december 2014, 18:31 uur

Ik vond dit echt een sterke film, heb de hele tijd op de verkeerde been gestaan en daar hou ik wel van. Ook prima acteerwerk

Antonev

 • 1692 berichten
 • 1136 stemmen

26 januari 2015, 15:34 uur

Gisteren alvast even de eerste 20 minuten bekeken en wat ik zag beviel me. De theorie van 'toevalligheden', is er een waar ik zelf ook sterk in geloof. Als het balletje eenmaal begint te rollen, dan is het al te laat. Dat balletje kan al een zetje krijgen door de kleinste en onbelangrijkste toevalligheden.

Maxie Fields

 • 89 berichten
 • 527 stemmen

9 februari 2015, 22:48 uur

Redelijke thriller met goede acteerprestaties van de gehele cast. In het plot zaten echter een aantal gaten, waardoor het uiteindelijk een slordig uitgewerkt verhaaltje is geworden. Jammer.

DjFrankie

 • 3068 berichten
 • 3162 stemmen

17 mei 2015, 15:15 uur

Fijne film met topcast en mooie plotwendigen ondanks dat het verhaal tamelijk doorzichtig is.

TornadoEF5

 • 5552 berichten
 • 1501 stemmen

2 november 2015, 07:23 uur

Atypische misdaadthriller met ook elementen uit zowel een actie als een komediefilm door zijn gortdroge humor bij momenten wat hier voor een positief effect zorgt. Soms net niet over de top, maar dat maakt het goed door goede acteerprestaties, de satire die in het verhaal zit, de plotwendingen en de mooie atypische decors en setting.

Enig minpuntje is dat de acties van bepaalde personages niet altijd even geloofwaardig overkomen.

SmackItUp

 • 3487 berichten
 • 2492 stemmen

25 januari 2016, 00:00 uur

Unieke en ijzersterke thriller met een uitstekend uitgekiend verhaal en de nodige leuke plotwendingen. Het verhaal wordt luchtig verteld waarbij er een relaxt sfeertje ontstaat en dat komt op mij beter over dan de standaard beklemmendere thrillers. Hartnett is verschrikkelijk gegroeid door de jaren heen en Willis zet hier ook een goede rol neer, die voor hem geknipt lijkt te zijn.

“We are dealing with a bona fide case of mistaken identity here.”

Lucky Number Slevin heeft met acteurs als Morgan Freeman, sir Ben Kingsley, Bruce Willis, Lucy Liu, Josh Hartnett en Stanley Tucci een cast om van te watertanden en gelukkig is de film zelf ook erg sterk. De film heeft een heerlijke vibe en combineert actie, misdaad, humor, drama en een vleugje romantiek en maakt er een heerlijke mix van. De film doet mij een beetje denken aan Snatch en net zoals Guy Ritchie laat regisseur Paul McGuigan de kijker lang in het ongewisse over de echte motieven van de personages en de clou van het verhaal.

Slevin (Hartnett) wordt voor iemand anders aangezien en komt terecht in een decennia oude vete tussen gangsters The Boss (Freeman) en The Rabbi (Kingsley). En dan verschijnt op hetzelfde moment ook nog de illustere huurmoordenaar Mr. Goodkat (Willis) en begint Slevin een affaire met Lindsey (de sprankelende Lucy Liu). Iedereen heeft zijn eigen motieven en geheimen en alles blijkt net wat anders te liggen dan het op het eerste gezicht lijkt. Dat is geen verrassing in dit soort films en alles wordt op een erg vermakelijke manier gebracht met veel vaart, humor en de acteurs hebben de grootste lol. Minpunt is misschien dat alles wel heel netjes wordt uitgelegd en dat er weinig aan de fantasie van de kijker wordt overgelaten. Maar om eerlijk te zijn was ik er ook wel blij mee en ik heb zo genoten van de film dat ik er mij niet echt aan stoorde. Lucky Number Slevin is topentertainment en een heerlijke rollercoaster van een film.

knusse stoel

 • 3164 berichten
 • 3862 stemmen

28 augustus 2016, 20:16 uur

👍Wauw, sterke film met een steengoed verhaal!!!

Hoofd erbij houden, vooral in het begin en de personen leren kennen, dan heb je hier een bijna 2 uur durend kijkplezier te pakken!

Alle acteurs die hier in zijn te zien, spelen de sterren van de hemel bij wijze van spreken en als dat niet genoeg is, lijkt het erop dat ze hun laatste prestatie neer willen zetten, zo goed!

Zelf gaan kijken is de beste ervaring om jezelf ervan te overtuigen dat alle goede verhalen over deze film kloppen, VEEL PLEZIER alvast! 🙂

Night's Watch

 • 1212 berichten
 • 1200 stemmen

26 september 2016, 23:13 uur

De film begint meteen goed maar vanaf het moment dat Josh Hartnett in beeld komt wordt het pas echt interessant. Op dat moment is de film nog relatief luchtig door de bijdehante opmerkingen van Hartnett die voor komische situaties zorgen. Op een gegeven moment laat de film dit achter zich en begint het daadwerkelijke kat en muis spel met het bijbehorende gepuzzel zoals we vaak bij mystery's zien. De film heeft een fantastisch plot met enkele plotwendingen die ik in de verre verte niet aan zag komen. Daarnaast speelde de film zich af in mooie panden en deed de cast het prima. Paul McGuigan was een voor mij nog onbekende regisseur maar ga morgen zeker even door zijn filmografie spitten.

SmackItUp

 • 3487 berichten
 • 2492 stemmen

28 september 2016, 10:20 uur

Night's Watch schreef:

Paul McGuigan was een voor mij nog onbekende regisseur maar ga morgen zeker even door zijn filmografie spitten.

Moet je doen. The Acid House en Wicker Park zijn ook zeker de moeite waard 😉

Night's Watch

 • 1212 berichten
 • 1200 stemmen

28 september 2016, 19:16 uur

SmackItUp schreef:

(quote)

Moet je doen. The Acid House en Wicker Park zijn ook zeker de moeite waard 😉

The Acid House heb ik inderdaad op de watchlist gezet, net als The Reckoning. Gangster No. 1 en Victor Frankenstein lijken me (wel in mindere mate) ook interessant. Wicker Park trekt me dan weer iets minder aan maar als die op bijvoorbeeld Netflix verschijnt zou ik hem vast een kans geven.

IH88

 • 8881 berichten
 • 3106 stemmen

28 september 2016, 19:55 uur

SmackItUp schreef:

(quote)

Moet je doen. The Acid House en Wicker Park zijn ook zeker de moeite waard 😉

Wicker Park heb ik toevallig gister voor het eerst gezien. Blij verrast. Mooie en mysterieuze film met goede acteurs.

Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (16)

JoeCabot

 • 2682 berichten
 • 1785 stemmen

4 december 2016, 12:20 uur

Haal een rist genreclichés van onder het stof en doe er iets leuks mee, dat is zo ongeveer Lucky Number Slevin in een notendop. En het wérkt: door de aloude verhaallijnen in een fris perspectief te plaatsen krijg je alsnog een originele film. De sterrencast stelt niet teleur, het script bulkt van de gave oneliners en McGuigan houdt de boel levend met wat visuele spielerei en coole effectjes. Prima op dreef.

Althans, tot de film een bocht van 180 graden maakt en - onder het mom van een spannende plotwending - de lol vergalt met een knoert van een cliché. Zonder kwinkslag of relativerende toets. Meneer Slevin mag zijn slinkse wraakplan uitgebreid uit de doeken doen, een PowerPoint-presentatie kwam er nog net niet aan te pas. Tjonge jonge.

Jammer van deze serieuze domper. Voorts een erg coole film. 3.5*

Capablanca

 • 1059 berichten
 • 1478 stemmen

13 mei 2017, 13:46 uur

Film kwam bij mij ondanks sterrencast niet binnen. Het verhaal is er met de haren bijgesleept en de mix van misdaad en humor werkte niet. Bovendien had de romance een nogal verplicht en voorspelbaar karakter. Nee, jammer.

Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (18)

Fonzzz002

 • 328 berichten
 • 0 stemmen

9 juni 2017, 15:35 uur

Een ijzersterke film die komedie perfect weet te balanceren met een spannend, complex misdaad verhaal. Het personage Slevin komt in een rampzalige situatie terecht door een opeenvolging aan pech, maar het is zijn kalme houding en grote hoeveelheid humoristische opmerkingen die hem erdoorheen halen. Ongeachte wat er gebeurde, hij had altijd een leuke flauwe opmerking klaar staan om humor in de mix te gooien. En als hij het niet was dan kon het een van de vele komische figuren zijn die hij tegenkomt. Tussen de grappen en grollen heerste er een serieuze ondertoon, die sterk genoeg vastgehouden bleef om het verhaal serieus te nemen indien de film dat wou.

Lucky Number Slevin kaart een groot aantal verschillende personages en plotten aan, waarvan het eerst niet geheel duidelijk is of alle plotten bijdragen aan een geheel, maar de film wist deze verschillende plotten op zo’n sfeervolle wijze te vertellen dat ik geïnteresseerd bleef in waar ze naar opbouwde. Dit is daarom een film die je aanmoedigt het vaker te zien om alles zo goed mogelijk te snappen.

Wat me ook opviel aan deze film is hoe uitzonderlijk mooi het is gefilmd. Voornamelijk de gebieden waar het zich afspeelde zagen er levendig uit, en ze wisten met o.a. de kleurpatronen van de muren vele sierlijke shots te maken. Verder heeft de film een all-star cast met Josh Hartnett, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley en Bruce Willis die allen sterk in hun schoenen staan.

De enige dingen die mij gemiddeld minder bevielen is dat de komische toon minder word rond de laatste 3e en het verhaal is niet het meest makkelijk om te volgen, waardoor ik niet kan zeggen ieder detail goed te hebben kunnen begrijpen. Misschien dat bij het herbekijken dit minpunt zal weggaan, maar voor nu vormde het een lichte hinder.

Zeker een aanrader te proberen als je een liefhebber van het genre bent! Veel humor, spannend verhaal, prachtige cinematografie en goede acteerprestaties. Lucky Number Slevin is een film die alles uit de kast leek te halen en daarom krijgt het een welverdiende:

4,5*

Night's Watch

 • 1212 berichten
 • 1200 stemmen

28 juli 2017, 13:36 uur

Ongeveer een jaar geleden voor het eerst gezien, de vierenhalve ster van toen (helaas) iets bijgesteld naar beneden. Maar vier sterren is de film zeker waard, wederom van genoten.

Het plot is in interessant en de plottwisten kwamen niet 'gemaakt' over. Het idee van twee vijanden in hun tegen over elkaar staande ivoren torens is leuk bedacht, net als de personages van deze twee. Freeman is een acteur die in goede films nooit teleurstelt en ook Ben Kingsley zet een leuke rol neer als 'rabbi'. Ook Willis heeft een leuke rol die hij vermakelijk speelt.

Het personage waar het verhaal omdraait is erg sterk. Josh Hartnett speelt de verschillende rollen van zijn personage overtuigend. Hij is uitermate geschikt als de bijdehante jongen maar ook als het serieus wordt blijft zijn personage overeind. De conversaties die hij heeft zijn met regelmaat hilarisch.

Het plot is sterker dan dat het begin van de film doet vermoeden, hierdoor is er een fijne afwisseling tussen luchtige en serieuze stukken. Niet zo sterk als dat ik mij herinnerde maar absoluut bovengemiddeld.

Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (20)

danuz

 • 12935 berichten
 • 0 stemmen

29 juli 2017, 20:06 uur

Nou moe. Dacht toch een visueel hip filmpje te gaan zien. Tien jaar geleden was dit misschien leuk, maar nu voelt het als een flauw Richie-meets-Usual Suspects-achtig misdaad filmpje. Bovendien vond ik het audiovisueel eerder wat duf dan hip aandoen.

King of Prussia

 • 2 berichten
 • 0 stemmen

10 augustus 2017, 20:59 uur

Gewoon leuk, fris, ondanks dat je dit wel eerder hebt gezien. Tijdje terug dat ik mij met een filmpje weer eens echt heb vermaakt. Aanrader.

Waverick

 • 208 berichten
 • 329 stemmen

27 september 2017, 13:10 uur

Leuke film. Alleen vond ik het behang in vrijwel alle kamers echt oerlelijk. 😉

Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (23)

topsoft

 • 45 berichten
 • 793 stemmen

4 februari 2018, 14:20 uur

Voor mij een fantastische film: goed verhaal, goed acteerwerk en verrassingen.

Deze zal ik zeker nog eens bekijken.

MisterD 1985

 • 151 berichten
 • 862 stemmen

27 juni 2019, 08:18 uur

Dit vind ik fantastisch. Goed acteerwerk, goede dialogen, mooie twisten en mysterie...

Fisico (moderator films)

 • 8684 berichten
 • 4864 stemmen

27 november 2020, 20:07 uur

Eindelijk van mijn lijstje kunnen schrappen. Nog nooit gezien en steeds voor me uitgeschoven. Prima misdaad- dito wraakfilm in het maffiamilieu met een doordacht plot. Dankzij de prima montage en flitsende beelden een film met een erg hoog tempo.

Verveelt ook nergens, mede door de uitstekende acteurs. Mister Cool Bruce Willis doet het prima, maar ook Hartnett vond ik wel ok. Ook de dialogen waren uitstekend en deden je met aandacht naar de film zien. Pluspunt is eveneens dat de film de nodige twists bevat en de clou hoe het allemaal in elkaar zit goed achterwege laat. De één kan het misschien voorspelbaar vinden, maar eigenlijk konden er gerust nog andere scenario's uitgespeeld worden. Mooi!

AniSter

 • 2031 berichten
 • 1567 stemmen

20 maart 2021, 19:13 uur

Een goed opgebouwd en in elkaar gezet verhaal met een tamelijk luxe cast. Op het acteerwerk was mede daardoor weinig aan te merken. Dit was in ieder geval Bruce Willis in iets betere tijden, met haar. Jammer dat Willis momenteel veel rommel maakt; dat heeft zijn weerslag op hoe ik naar hem in deze film keek. Een écht minpunt vond ik de kinderlijke, soms zelfs domme, dialogen. Als het de bedoeling hiervan was om in het geheel wat humor te brengen, dan is dat wat mij betreft niet gelukt. Van het einde van de film hadden ze ook iets beters kunnen maken.

james_cameron

 • 6139 berichten
 • 9210 stemmen

20 april 2021, 23:12 uur

Herzien na vijftien jaar. De film bevalt me nu iets beter dan destijds, met name omdat deze inmiddels niet meer zo geforceerd hip overkomt. De balans tussen komedie en harde misdaadfilm blijft een beetje wankel, met sporadisch wat flauwe momenten en wisselvallig akteerwerk, maar de Usual Suspects-achtige plot steekt vernuftig in elkaar en de film heeft een aanstekelijke energie. De indrukwekkende cast helpt daarnaast natuurlijk ook mee.

Lovelyboy

 • 3208 berichten
 • 2353 stemmen

27 mei 2021, 08:36 uur

Filmpje die ik toch ondertussen aan enkele keren gezien heb, toch heeft de film mij nog nooit helemaal kunnen overtuigen ondanks het goede plot en aardige humor.

Wrong place, wrong time lijkt het verhaal van Slevin die zwaar moeten dokken aan twee maffia bazen terwijl hij zelf beweert degene niet te zijn die zij zoeken. Waar of niet, nuttig lijkt hij links of rechtsom wel te kunnen zijn voor zowel The Boss als The Rabbi. En wie is toch die eigenaardige Mr. Goodkat die bij beide bazen opduikt? De politie, ook niet geheel onpartijdig, houdt het angstvallig in de gaten. De film kent in die zin dan ook veel personages en belangen, de afloop is toch meer dan heboorlijk verrassend en niets is wat het lijkt. Wat dat betreft wel een interessante mindf*ck.

Waar gaat het dan toch een beetje fout met deze film voor mij? For starters, de aanloop en uitleg met de paardenrace is ondanks zijn mate van belangrijkheid best wel lang en rommelig. Dan is er Hartnett, meestal niet onverdienstelijk, toch geeft hij weinig extra's mee aan zijn rollen. Zo ook Slevin die uiteraard een nobody moet voorstellen ten behoeve van het verhaal en plot. Toch boeit Hartnett/Slevin me eigenlijk totaal noch dat ik met hem mee leef. Dan de film qua opzet met de twist op het einde wat natuurlijk de kern van de film is, weinig mensen die deze zien aankomen. Toch is de aanloop nagenoeg spanningsloos en sfeerloos en lijkt het mij dat er gepoogd wordt met humor en kleurrijke karakters een 'Snatch' achtig sfeertje op te zetten. Leuk geprobeerd, alleen in mijn ogen faalt het totaal.

Zoals ik al Lucky Number Slevin is een aardige poging met een misdaad comedy a la Snatch te maken iets dat totaal niet van de grond komt maar waar de film, gelukkig voor de film, nog wel zijn aparte ontknoping heeft en daarmee een soort van identiteit/onderscheid maakt ten opzichte van anderen films. Was de ontknoping uitgebleven dan was dit een vreselijke slappe film geweest. Daarom een 3 voor de ontknoping, maar ook niets meer. Leuk voor een keer maar ook niet meer dan dat...

Shadowed

 • 9006 berichten
 • 5610 stemmen

29 juli 2021, 22:25 uur

Oké.

Lucky Number Slevin is mijn tweede kennismaking met regisseur McGuigan. Toch wel een redelijke statusregisseur waarvan ik nog weinig werk heb gezien. Lucky Number Slevin is dan ook een poging om mezelf gelijk in het diepe te gooien en zijn hoogst beoordeelde werk op MovieMeter te kijken. Het viel niet bepaald tegen, maar ook niet mee.

Deze film begint als een komediefilm met een erg snel lopend verhaal. Al binnen minuten krijg je in een warboel van allerlei beelden op je af gesmeten die bij moeten dragen aan het verhaal zelf. Dit is echter alleen maar pretentieus te noemen, gezien het daadwerkelijke verhaal niet bijzonder is. Die eerste beelden zijn dan ook enkel de puzzelstukjes die je pas als laatste op de puzzel legt.

Het acteerwerk is aardig te noemen en Hartnett speelt een goede rol. Freeman stelt ook zelden teleur. Willis speelt hier echter niet een van zijn betere rollen. Ik denk dat hij de film binnenkwam met een houding om gewoon geld binnen te halen, niet wetend dat hij in een serieus goede film zou meespelen. Later speelde hij zowat enkel en alleen in draken mee dus ver zal deze assumptie van mij niet liggen.

De tweede helft van de film is wat complexer en daar kan ik de film enkel en alleen voor prijzen. Ik vind het alleen wat stijl missen. De potentie is er wel. De film kent genoeg kleur en wat trucjes tussendoor, en toch mist het een beetje die frisheid die films zoals deze compleet moeten maken. Een goed verteld verhaal met de juiste regie is een waanzinnige combinatie, helaas verdwijnt de luchtigheid van de film als sneeuw in de horizon wanneer het echt op uitleg aankomt.

Lucky Number Slevin is geen slechte film die een aardige eerste helft kent, maar daar houdt het echter ook weer zo'n beetje op. Het heeft potentie, het verhaal is niet slecht, ik mis gewoon wat. Ik was hier gewoon niet zo weg van, terwijl het verloop van de film juist voor wat open mondjes moet zorgen. Dat kwam er bij mij niet van. Ik kan de vinger niet volledig op de zere plek leggen, maar ik mis gewoon dat wat dit soort films compleet voor me moeten maken. Jammer.

MOVIEMAZZTER

 • 461 berichten
 • 459 stemmen

4 februari 2023, 14:57 uur

Prima film, spannend tot het laatst wat niet altijd lukt. Meer Kill Bill genre dan Snatch / Two Barrels vind ik zelf.

Duke Nukem

 • 1548 berichten
 • 1836 stemmen

8 juni 2023, 20:16 uur

- There's this man they call the rabbi.

- Why're they calling him the rabbi?

- Coz he's a rabbi.

Lucky Number Slevin heeft een sterk opgebouwd verhaal met de nodige wendingen. Goede actie en ook de nodige humor. Een sterrencast met Bruce Willis, Morgan Freeman en Ben Kingsley. Ook Josh Hartnett doet het niet slecht en de wulpse Lucy Liu is een lust voor het oog.

cinemanukerke

 • 1226 berichten
 • 780 stemmen

14 oktober 2023, 09:13 uur

Dit soort films deed het wel goed in de top 1000. Deze film Lucky number slevin stond bv sinds 2013 achtereenvolgens net onder de nr 500 noteringen; We hebben het over films met een coole, blitse look, visuele reclame stijl, humor en geinige typetjes. Ritchie en McVaugn deden het McGuigan al voor. In tegenstelling tot de andere twee is dit een Hollywood produkt met grote namen en dit is er aan te zien. Meer getrimd en voorzien van een (ongeloofwaardig) happy end; Sporadisch wel grappige dialogen maar dat was het dan ook. Afgevinkt, vergeten en op naar de volgende.

Master Blaster

 • 653 berichten
 • 1540 stemmen

13 december 2023, 14:27 uur

Alles klopt aan deze film

Goed verhaal en goed geacteerd

4*

Vorige123272829Volgende

Lucky Number Slevin (Film, 2006) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5919

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.