Koersdoel Walgreens verlaagd, Neutraal standpunt over druk op de detailhandel gehandhaafd Door Investing.com (2024)

UBS heeft maandag de vooruitzichten voor Walgreens Boots Alliance (NASDAQ:WBA) bijgesteld en het koersdoel verlaagd van $22 naar $17, met behoud van een neutraal standpunt over het aandeel. De analyse van de firma wijst op een potentiële daling ten opzichte van de consensus voor de groei van het aantal apotheekscripts in de detailhandel en aanhoudende uitdagingen in de verkoop aan de voorkant.

Ondanks dat deze zorgen worden weerspiegeld in de huidige aandelenkoers, is er een voortdurende discussie onder beleggers over het vermogen van Walgreens om een positieve vrije kasstroom (FCF) te genereren in het huidige fiscale jaar.

Het herziene koersdoel komt voort uit discussies onder beleggers die scepsis benadrukken over de financiële prestaties van Walgreens, met name de winst per aandeel (WPA) voor het boekjaar 2024. Het beleggerssentiment suggereert dat de EPS-ramingen voor volgend jaar variëren tussen $2,70 en $3,00, wat onder de gemiddelde analistenverwachting van $3,08 ligt.

De zorgen zijn vooral te wijten aan de verwachte impact van macro-economische consumentenproblemen en wijzigingen in Medicaid-tarieven die van invloed zijn op de retailapotheekactiviteiten van het bedrijf in de VS.

UBS heeft ook de prognose voor de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) en de winst per aandeel (WPA) van Walgreens voor het boekjaar 2024 met 0,5% verlaagd, voornamelijk vanwege de verwachte zwakkere prestaties van de Amerikaanse detailhandelssector. Verder zijn de EBITDA-prognoses voor de boekjaren 2025 en 2026 verlaagd met respectievelijk 6% en 9%, op basis van de herziene verwachtingen voor de detailhandel.

De bijgewerkte EPS-prognoses van het bedrijf voor Walgreens bedragen nu $3,07 voor het boekjaar 2025 en $3,34 voor het boekjaar 2026, een daling ten opzichte van de eerdere schattingen van $3,13 en $3,55. De aanpassingen van de financiële prognoses en het koersdoel weerspiegelen de uitdagingen waarmee Walgreens kan worden geconfronteerd bij het handhaven van de winstgevendheid en kasstroom in de komende jaren.

In ander recent nieuws rapporteerde Walgreens Boots Alliance haar winst over het tweede kwartaal van 2024, met een aangepaste winst per aandeel (WPA) van $1,20. Het bedrijf werd echter geconfronteerd met een aanzienlijke non-cash goodwill impairment last van $ 5,8 miljard vanwege de investering in VillageMD. De aangepaste winst per aandeel (WPA) voor het hele jaar werd verlaagd naar $3,20 tot $3,35, als gevolg van het moeilijke Amerikaanse retaillandschap.

In het analistennieuws heeft Truist Securities haar koersdoel voor Walgreens bijgesteld naar $20, terwijl ze haar hold rating handhaafde. TD Cowen paste ook de vooruitzichten voor Walgreens aan en verlaagde het koersdoel naar $35, maar behield de rating Buy. Morgan Stanley verlaagde zijn koersdoel naar $20 en handhaafde een Underweight-rating op het aandeel.

Bovendien keurde de raad van bestuur van Walgreens de uitgifte goed van een kwartaaldividend van $0,25 per aandeel, waarmee een 91-jarige traditie van dividenduitkering aan de aandeelhouders wordt voortgezet. Dit zijn de recente ontwikkelingen rond Walgreens Boots Alliance.

Inzichten van InvestingPro

Temidden van de zorgen van UBS over de financiële vooruitzichten van Walgreens Boots Alliance (NASDAQ:WBA), bieden real-time gegevens van InvestingPro extra context voor beleggers. De marktkapitalisatie van het bedrijf is aangepast naar ongeveer $13,98 miljard, wat de huidige waardering van het bedrijf door de markt weerspiegelt. Ondanks een uitdagende prognose heeft Walgreens een omzetgroei van 8,48% gerapporteerd over de afgelopen twaalf maanden vanaf het tweede kwartaal van 2024, wat duidt op een zekere veerkracht in hun financiële prestaties.

Beleggers kunnen ook letten op het dividendrendement van het bedrijf, dat vanaf dezelfde periode 6,26% bedraagt, hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de aanzienlijke afname van de dividendgroei van -47,92%. Bovendien wordt het aandeel Walgreens momenteel verhandeld op 50,63% van de hoogste koers van de 52-week, terwijl de koers bij de vorige sluiting $15,97 bedroeg. Dit wijst op een aanzienlijk verschil met het koersdoel van UBS van $17 en de InvestingPro Fair Value-schatting van $19,85.

Voor degenen die dieper willen ingaan op de financiële gezondheid en toekomstverwachtingen van Walgreens, biedt InvestingPro aanvullende inzichten. Een InvestingPro tip stelt voor om de volgende winstdatum van het bedrijf op 27 juni 2024 nauwlettend in de gaten te houden om de impact van recente strategische beslissingen op de financiële resultaten te meten.

Omdat de schatting van de reële waarde van het platform iets onder het koersdoel van UBS ligt, kunnen beleggers deze informatie gebruiken om de potentiële beleggingskans te beoordelen. Abonnees kunnen meer diepgaande analyses en extra tips vinden door de couponcode PRONEWS24 te gebruiken om 10% extra korting te krijgen op een jaarlijks of tweejaarlijks Pro en Pro+ abonnement, met in totaal 7 extra tips beschikbaar op InvestingPro om beleggingsbeslissingen te begeleiden.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Koersdoel Walgreens verlaagd, Neutraal standpunt over druk op de detailhandel gehandhaafd Door Investing.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6012

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.